Buscando un eclipse

Buscando un eclipse

A la matinada del dilluns dia 28 de setembre, es va produir un doble fenomen que es pot veure en molt poques ocasions: un eclipsi total de “superlluna”.
Un eclipsi és l’enfosquiment d’un astre quan se n’interposa un altre i impedeix que li arribi llum d’alguna estrella que l’il·lumina. En aquest cas l’enfosquiment es produeix a la Lluna, formant-se quan la terra se situa entre la lluna i el sol, d’aquesta manera deixant sense llum la terra. La “superlluna”, també anomenada perigeu, es forma quan la lluna està a la mínima distància de la terra en la seva orbita, a uns 357000km.
Aquests dos fenòmens provoquen una pèrdua de brillantor i lluminositat a la terra (de fet era difícil veure-la a ull nuu), i fa que la lluna es vegi fins a un 13% més gran que de normal i d’un color vermellós.
La fotografia és una composició de cinc llunes en hores diferents, des de les 3:30 fins les 5:30. Es pot veure l’evolució de la Lluna, que passa de ser plena a anar-se tapant fins arribar a la vermellor final.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s