Far away of the action

Avui us vull parlar d’un tema que molta gent m’ha preguntat, m’ha qüestionat i s’ha estranyat. És la fotografia de llarga exposició amb càmeres d’acció (GoPro en el meu cas).

Els últims models de les càmeres d’acció ens ofereixen l’opció de realitzar fotos amb llarga exposició (és a dir, deixar oberta l’entrada de llum al sensor un temps prolongat). D’aquesta manera podem aconseguir fotografiar motius nocturns o crear efectes que anteriorment només es podien fer amb les càmeres regulars.

En el cas de la GoPro, per activar aquesta característica s’ha d’anar a l’opció de fotografia, configuració i allà escollir “Night Mode” i escollir un número de Shutter (obturador). Com més gran sigui el número (fins 30s) més llum entrarà a la càmera. Quan es fan fotos d’aquest tipus s’ha de tenir la càmera a un lloc estable perquè el mínim moviment pot arruïnar la imatge.

Us vull ensenyar tres fotografies que vaig captar durant els campaments a l’estiu de l’any passat (2015). Podeu veure que la llarga exposició de la càmera ens permet fotografiar coses que sense aquesta característica no podríem. En aquest cas vam enfocar l’aixopluc i un arbre que hi havia per allà. Podem veure també senyals lluminoses; són creades per mosquits o papallones que rondaven pel voltant del lot que vam fer servir per il·luminar l’escena. Com que van quedar il·luminades elles també, apareixen a l’escena.

Espero que us agradin!

 

DCIM100GOPROGOPR2195.

DCIM100GOPROGOPR2197.

S’observen les estrelles i el feix de llum d’un mosquit.

DCIM100GOPROGOPR2194.

Imatge moguda amb un feix de llum.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s